KOMSA Poland Westcoast Group poinformowała o zatrudnieniu na stanowisku Head of Sales Wojciecha Plisa. To doświadczony handlowiec, z ponad 20-letnim stażem w…
Czytaj więcejŚwiąteczne gotowanie – nie zapomnij o bioodpadach!
- Szczegóły
- Anna Mrówka
fot. Paclan
Intensywny czas spędzony w kuchni przed Wielkanocą skutkuje suto zastawionym stołem świątecznym i… mnóstwem odpadów, szczególnie tych organicznych. W ferworze pracy często zapominamy o tym, że możemy wykorzystać powtórnie obierki i resztki warzyw jako wartościowy kompost. Podpowiadamy, co wyrzucać do bioodpadów, a co nie powinno się tam znaleźć i jak czerpać z potencjału odpadów organicznych.
Czytaj więcej: Świąteczne gotowanie – nie zapomnij o bioodpadach!
Skuteczne zmiany – jak je wprowadzać w przedsiębiorstwie produkcyjnym?
- Szczegóły
- Cedo
Otwartość na zmianę i zarządzanie kompetencjami można określić jako „supermoc” organizacji. Dzięki niej firma rozwija się, szybko reaguje na to, co się dzieje na rynku i adaptuje do nowej rzeczywistości. A ta w 2022 roku stawia przed biznesem wiele wyzwań. O tym, dlaczego warto podążać za zmianą, jak ją przeprowadzić, aby nie była „podróżą w nieznane” i co robić, żeby przekonać do niej pracowników opowiada Dominika Frydlewicz, HR Manager firmy Cedo.
Czytaj więcej: Skuteczne zmiany – jak je wprowadzać w przedsiębiorstwie produkcyjnym?